- Osuszanie budynków: kompleksowe podejście firmy Tech-Mar
- Sztukateria - elegancja i styl w Twoim domu
- Nowa technologia aplikacji. Innowacyjne podejście do dekoracji ścian
- Modele BIM - dlaczego tak ważne jest wprowadzenie cyfrowych modeli w przemyśle budowlanym.
- Bieg w centrum miasta – kto wykona projekt organizacji ruchu?
Błonnik jako lek na niestrawność

Wzbogacając swoją codzienną dietę o zdrowe produkty w celu poprawienia samopoczucia, kondycji organizmu, a nawet zachowania zdrowotności na dłużej nie możemy zapomnieć o bardzo ważnym składniku zdrowego odżywiania jakim jest błonnik. Jest on stosowany często i z bardzo dużą skutecznością w przypadkach, gdzie ludzie nabyli różnego rodzaju problemów z układem pokarmowym. Nie jest to jednak jego jedyne zastosowanie. Tak naprawdę produkty bogate w błonnik nie powinny być ostatnią deską ratunku w przypadku poważnych problemów z trawieniem
. Powinno się go przede wszystkim stosować zapobiegawczo, regularnie. Zatem w czym jest błonnik warto zapytać. Błonnik wbrew temu co poniektórzy sądzą można znaleźć w niezliczonej ilości artykułów łatwo dostępnych na co dzień w niemal każdym sklepie spożywczym. Biały ryż, pestki dyni, różnego rodzaju orzechy. Każdy powinien dostosowywać źródło błonnika do swoich upodobań smakowych i tego jakie wartości odżywcze są niezbędne przy jego aktywności fizycznej. Błonnik znajdziemy także w warzywach i owocach. Można powiedzieć, że są one głównym źródłem tego składnika pokarmowego.